İlaç Fiyatları

Parol Fiyat Listesi

parol fiyat listesi 138
Written by Fiyatlisto

Parol Fiyat 2023 listemizde sizlere parol ağrı kesici fiyat güncel olarak ne kadar araştırması yaptık. Edindiğimiz bilgiler internetteki popüler ilaç fiyatları paylaşılan sitelerden derlenmiş, ve eczane fiyatı sorgulanarak doğrulanmıştır. Makalemizdeki parol fiyatı yanında yazan tarih itibarı ile gerçek fiyatlardır. Lütfen fiyatlara bakarken tarihi göz önünde bulundurunuz. Ayrıca gittiğiniz eczanede parol ne kadar diye sorduğunuzda eğer fiyat farklılığı varsa yorum kısmında düzeltmemiz için bize yazınız.

Yazımızın devamında parol fiyat bilgisine ek olarak, parol ne işe yarar, hangi durumlarda kullanılır, aç karnına kullanılır mı, bağımlılık yapar mı, ne zaman içilmeli, bele iyi gelir mi gibi sık sorulan soruların cevapları da bulunmaktadır.

İçeriğimizde;

  • Parol Şurup
  • Parol Plus
  • Parol 500 MG
  • Parol Tablet

fiyatları yer almaktadır.

Parol Fiyat 2023

Parol Türü2023 FiyatıGüncellenme Tarihi
PAROL PLUS 30 tablet83.50 TL10 Şubat 2023
PAROL 500 mg 20 tablet14.44 TL9 Ocak 2023
PAROL 250 mg/5 ml 150 ml PLUS süspansiyon83.26 TL10 Şubat 2023
PAROL 120 mg/5 ml 150 ml oral süspansiyon74.13 TL10 Şubat 2023
PAROL 500 mg 30 tablet25.08 TL10 Şubat 2023
Parol Fiyat Listesi 2023

PAROL 500 mg 20 tablet Fiyat 2023

  • PAROL 500 mg 20 tablet Fiyatı 10 Şubat 2023 tarihi ile 17.44 TL’dir.

PAROL 500 mg 30 tablet Fiyat 2023

  • PAROL 500 mg 30 tablet Fiyatı 10 Şubat 2023 tarihi ile 25.08 TL’dir.

Parol Şurup Fiyat 2023

  • PAROL şurup Fiyatı 10 Şubat 2023 tarihi ile 83.26 TL’dir.

Parol 500 Mg Fiyat 2023

  • PAROL 500 Mg 20 tablet Fiyatı 10 Şubat 2023 tarihi ile güncel 17.44 TL, PAROL 500 Mg 20 tablet Fiyatı ise 25.08 TL’dir

Parol Plus Fiyat 2023

  • PAROL 250 mg/5 ml 150 ml PLUS fiyatı 10 Şubat 2023 tarihi ile 83.26 TL olarak satıştadır.

Parol Ağrı Kesici Ne İşe Yarar ?

Parol, Parasetamol bir analjezik (ağrı kesici) ve anti-piretiktir (ateş düşürücü). Ağrı ve ateşe neden olan bazı kimyasal habercilerin salınımını engelleyerek ağrı ve ateş düşürmede işe yarar. Ülkemizde en çok kullanılan ağrı kesici ilaçlar arasındadır.

Parol Ağrı Kesici Hangi Durumlarda Kullanılır?

Parasetamol ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak baş ağrısı, kas ağrısı veya diş ağrısı gibi durumlarda ağrıyı hafifletmek için kullanılır. Parol hakkında aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz (Kanalla bağlantımız yoktur) :

Parol Fiyatı 2023 Yılında Ne Kadar?

Parol fiyatı, şurup veya tablet olarak değişmekle birlikte, 500 mg 20 tablet 17.44 TL’den başlayarak, Parol Şurup 83.26 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Parol tablet aç karnına içilir mi?

Parol tablet, gıda almadan veya gıda ile birlikte alınabilir. Ancak, Parol’un doğru dozajı ve kullanımı, doktorunuz tarafından belirlenmelidir.

Parol bağımlılık yapar mı?

Parol, kullanım sıklığı ve dozajına bağlı olarak bağımlılık yapabilir. Bu nedenle, Parol, reçeteli olarak kullanılması gereken bir ilaçtır. Parol’u reçetesiz ilaç olarak kullanmadan önce, doktorunuza danışmanız önerilir.

Parol Çiğneyerek İçilir mi?

Parol tablet, çiğneme yapılmadan tam olarak yutulması gereken bir ilaçtır. Çiğneme yapmak, Parol’un etkinliğini azaltabilir.

Parol Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi?

Parol, içindeki parasetamol maddesi sayesinde ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliklere sahip bir ilaçtır. Soğuk algınlığındaki baş ağrısı, boğaz ağrısı ve hafif ateşi düşürmeye yardımcı olduğu için bu dönemde kullanılabilir. Ancak Parol, soğuk algınlığına neden olan virüslerle savaşmak için değil, sadece semptomları hafifletmek amacıyla kullanılmalıdır.

Parol Kaç Saat Ara İle İçilir?

Parol, genellikle 4 saat arayla alınmalıdır. Ancak bu süre, hastanın yaşı, kilosu ve genel sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. İlacın dozajının ihtiyaca göre ayarlanması ve kullanım sıklığının belirlenmesi için mutlaka doktora danışılması gerekmektedir.

Soğuk Algınlığı İçin Hangi İlaç İyi Gelir?

Soğuk algınlığının kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, semptomları hafifletmek için kullanılabilecek bazı ilaçlar vardır. Antihistaminikler, burun tıkanıklığını ve akıntısını azaltmaya yardımcı olurken, dekonjestanlar ise şişliğin azalmasına ve nefes almanın kolaylaşmasına yardımcı olur. Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar da rahatsızlığı azaltır. Hangi ilacın kullanılacağına ve dozuna karar vermek için doktora danışmak önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Dolorex Fiyat

Parol Yan Etkileri Nelerdir?

Parol’ün bilinen yan etkileri Bulantı, Kusma, İnsomnia (uyuma güçlüğü), Baş Ağrısı, Kabızlık, Kaşıntıdır.

Aşağıdakilerden biri olursa, PAROL’u kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • El, ayak, yüz ve dudakların şişmesi ya da özellikle boğazda nefes darlığına yol açacak şekilde şişmesi (anafilaktik şok)
  • Alerjik belirtiler
  • Astım ve akciğerde nefes darlığına yol açacak astım benzeri belirtiler (bronkospazm)
  • Aspirin ya da benzeri non-steroid anti-inflamatuar ilaçlar kullandığınızda nefes güçlüğü yaşadıysanız ve buna benzer semptomları bu ilacı kullandığınızda da gördüyseniz
  • Beklenmeyen morarma ve kanama görürseniz
  • Bunlar çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bu durum sizde mevcut ise, sizin PAROL’a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Kaynak : https://titck.gov.tr/storage/Archive/2020/….

PAROL’u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Eğer;

  • Kansızlığı (anemisi) olanlarda, akciğer hastalarında, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doktor kontrolü altında dikkatli kullanılmalıdır.
  • Deride kızarıklık döküntü veya bir deri reaksiyonu görüldüğü taktirde dikkatli kullanılmalıdır. • Parasetamol içeren başka ilaç alıyorsanız kullanmayınız
  • Parasetamol içeren başka ilaçlarla birlikte kullanımı doz aşımına neden olabilir. Parasetamol içeren ve ağrı kesici, ateş düşürücü, grip ve nezle semptomlarını giderici ya da uykuya yardımcı ilaçlar ile birlikte kullanmayınız.
  • Parasetamolü ilk kullananlarda veya daha önce kullanım hikayesi olanlarda, kullanımın ilk 2 dozunda veya tekrarlayan dozlarında deride kızarıklık, döküntü veya bir deri reaksiyonu görülen kişiler bir daha bu ilacı veya parasetamol içeren başka bir ilacı kullanmamalıdır.
  • Alkol alıyorsanız günlük 2 gramdan fazla parasetamol (4 PAROL tablet) almamalısınız,
  • Kilonuz normalin altındaysa, anoreksik iseniz ya da beslenme yetersizliğiniz mevcutsa,
  • Karaciğer enzimlerinde yükselme ve gelip geçici sarılıkla karakterize kalıtsal bir hastalık olan Gilbert sendromunuz varsa,
  • Kan şekeri metabolizmasında etkili olan glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enzimi eksikliği olan hastalarda seyrek olarak hemoliz (kırmızı kan hücrelerinin yıkımı) görülebilir. 3-5 gün içinde yeni belirtilerin oluşması ya da ağrının ve/veya ateşin azalmaması halinde, parasetamol kullanmaya son vererek doktorunuza danışınız.

PAROL birden (akut) yüksek dozda alındığında ciddi karaciğer toksisitesine (zehirlenmesine) neden olur. Erişkinlerde kronik (uzun süreli) günlük dozlarda alındığında karaciğer hasarına neden olabilir. Alkolik karaciğer hastalarında dikkatli kullanılmalıdır. Alkol alan kişilerde karaciğer zehirlenmesi (hepatotoksisite) riski nedeniyle günlük alınan parasetamol dozunun 2000 mg’ı aşmaması gerekir. Sepsis gibi glutatyon eksikliği olan hastalarda, parasetamol kullanımı metabolik asidoz riskini arttırabilir. Ciddi bir enfeksiyonunuz varsa bu metabolik asidoz riskini arttırabilir.

Metabolik asidoz belirtileri şunlardır:

  • Derin, hızlı ve zorlanarak nefes alıp vermek
  • Mide bulantısı ve kusma
  • İştahsızlık

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Kaynak : https://titck.gov.tr/storage/Archive/2020/….

Parol Ne zaman İçilmeli?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

  • Doktorunuz tarafından önerilen dozdan fazla kullanmayınız.
  • Belirtilerinizi düzeltmek için ihtiyaç duyduğunuz en düşük dozda ve en kısa süreyle kullanınız.
  • PAROL’ü 4 saatte birden daha sık aralıklarla kullanmayınız.
  • Her bir 5 ml’lik ölçek, 120 mg parasetamol içerir.
  • 6 saatte bir, her dozda vücut ağırlığına göre kg başına 10-15 mg olacak şekilde kullanınız.
  • Eğer çocuğunuz 30 kg’ın üzerindeyse her dozda en çok 500 mg olacak şekilde kullanınız.
  • Bir gün içerisinde vücut ağırlığına göre kg başına toplam 60 mg’dan fazla kullanmayınız.
  • Eğer çocuğunuz 30 kg’ın üzerindeyse günlük toplam 2 gram’ı geçmeyiniz.
  • Doktorunuza danışmadan 3 günden uzun süreyle kullanmayınız.
  • Eğer çocuğunuz 3 aydan küçükse ve ateşi 24 saatten uzun sürerse (4 doz kullanım), doktorunuza danışınız. Doktorunuzun ateşin ciddi bir enfeksiyon kaynaklı olup olmadığını değerlendirmesi gerekmektedir.
  • Alkol alan kişilerde karaciğer toksisitesi (zehirlenmesi) sebebiyle günlük alınan parasetamol dozunun 2000 miligramı aşmaması gerekir.

Parol bele iyi gelir mi?

Parol, sırt ağrısı, baş ağrısı, menstrual kramplar, kas ağrıları ve sıcaklık gibi ağrılara karşı kullanılan bir ağrı kesicidir. Bu nedenle, bel ağrısı gibi belirtiler gösteren kişilerin, Parol’u kullanmaları önerilir. Ancak, Parol’un doğru kullanımı, başka birçok faktöre de bağlıdır. Özellikle bebeği emziren veya hamile olan kadınlar ve alerjik reaksiyonları olan bireylerin Parol kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Parol ne kadar sürede etki eder?

Parol, genellikle 30-60 dakika içinde etki gösterir. Ancak, Parol’un etkisi kişinin bağışıklık sistemi, hastalığın aşamaları ve dozajına bağlıdır. Dozaj, kişinin yaşına, kilosuna, geçmişteki ilaç kullanımlarına ve mevcut sağlık durumuna bağlı olarak ayarlanmalıdır.

Parol yemekten önce mi sonra mı?

Parol, hem yemek öncesi hem de yemek sonrası kullanılabilir. Ancak, Parol’un kullanımı öncesinde veya sonrasındaki öğünlerde, alkol almak veya sonrasında alkol almak, olumsuz yan etkilere neden olabilir. Parol ile birlikte alkol tüketmek, karaciğer fonksiyonunu olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, Parol’un kullanımı sırasında, tüketilen alkol miktarının azaltılması veya tamamen kaçınılması önerilir.

5/5 - (20 Değerlendirme

About the author

Fiyatlisto

Fiyatlisto, fiyatlist.com admin yazarıdır. 17 yıllık internet geçmişi olan Fiyatlisto, big data uzmanıdır. En güncel fiyat listelerini derler toplar ve paylaşır.

Leave a Comment

Kopyalamak yasak